Blog #6 Weet wat je eet

jun. 02, 2023

Op naar de halve marathon van Vlieland, het verhaal van Inge en Marijn

Ontzettend fijn om te merken dat het lopen ons steeds makkelijker afgaat, er zit progressie in! Nog geen twee maanden geleden waren wij moe en voldaan na een klein half uurtje hardlopen. Inmiddels is een uur een kleine moeite geworden. Toch zijn we er nog niet…. Op dit moment gaan wij naar duurlopen richting de vijf kwartier tot anderhalf uur. Deze duurloop doet Inge meestal op zondag, na een lekker bakje koffie. Op de werkdagen trainen wij na onze werkdag, dan focussen we ons meer op interval en snelheid.


We merken dat de steeds langere trainingen ons veel energie kosten en dat we meer willen eten dan we gewend zijn. De lange duurlopen worden zelfs al dusdanig lang dat we onderweg al trek krijgen. Snaaien is natuurlijk niet goed, maar wat wel… Voor die tijd goed eten? Eten meenemen? Maar wat dan? Gelletjes?


Gelukkig hebben wij Anniek, onze steun en toeverlaat als sport diëtist in de Bolster en werkzaam voor Tara Vossers. Zij heeft ons uitgelegd dat de juiste basisvoeding de basis blijft en dat we meer koolhydraten mogen eten omdat ons dat zal helpen betere prestaties te leveren. Voor haar bekende informatie, voor ons onwetendheid. Een mooi schema kwam uit het boek ‘I’m a foodie - eet als een atleet’. En zo gek als wij zijn hebben we dit natuurlijk al besteld! Leuke stof om te lezen na een lekker hardlooprondje.

25 apr., 2024
Een week vol gratis activiteiten en workshops. Ontdek wat jou gelukkig maakt en energie geeft!
12 jan., 2024
Afgelopen week is er in de media veel aandacht geweest voor resultaten van de studie die onderzoekers van Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit uitgevoerd hebben met betrekking tot long covid cliënten.
26 okt., 2023
Wij nodigen jullie uit op 22 november 2023
Share by: